Το Games of thrones της Κεντροαριστεράς

Οι κανόνες διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς οριστικοποιήθηκαν και ανακοινώθηκαν επισήμως από την  επιτροπή Αλιβιζάτου.

Οι κάλπες θα στηθούν στις 5 Νοεμβρίου, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 12 Νοεμβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου μαζί με παράβολο των 2.000 ευρώ.

Ως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα χρειαστεί να καταθέσουν και 1.000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας με μίνιμουμ 50 υπογραφές από κάθε μία από αυτές περιφέρεια. Οι υποψηφιότητες θα επικυρωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία θα κληθούν να συνεισφέρουν ως 4 ευρώ, θα προβλέπεται διαφορετικό ποσό για νέους και για άνεργους. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Για τα δύο ζητήματα στα οποία δεν υπάρχει ομοφωνία, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και τα debate μεταξύ των υποψηφίων, δεν ελήφθησαν αποφάσεις και η Επιτροπή δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων.  

 

Μετά τις ανακοινώσεις των υποψηφίων η διαδικασία έχει ανοίξει αρκετά και είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει το αντικείμενο που θα ασχοληθούν όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο της κεντροαριστεράς αλλά ελπίζουν και σε μία καλύτερη κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές αποδυναμώνοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που επένδυσε στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ και στις φλούδες ελπίδες.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας για ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες έκανε λόγο ο Γιάννης Μανιάτης. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι πολίτες να καταλάβουν ότι μπορεί να υπάρχει μία παράταξη ή κάποια πρόσωπα που τους σέβονται, τους μιλούν με ειλικρίνεια και τους μιλούν με μία αξιοπιστία».

Η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη διεξαγωγή τουλάχιστον μιας τηλεοπτικής συζήτησης με όλους τους υποψηφίους πριν από τον πρώτο γύρο και μιας ακόμη ανάμεσα στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους, μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου, ενώ όσον αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία, η Επιτροπή έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλες τις τεχνικές δυνατότητες και επιφυλάσσεται να λάβει τις οριστικές αποφάσεις της με βάση τις προτάσεις των ειδικών.

Την υποψηφιότητα του ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο Οδυσσέας ΚωνσταντινόπουλοςEμείς που καταθέσαμε την πρόταση μας στα πιο δύσκολα και αντέξαμε, νομίζω ότι έχουμε τη δυνατότητα, το δικαίωμα να καταθέσουμε την πολιτική μας πρόταση. Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα κρίνουν…

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του, ενώ εσχάτως ακούγεται και το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου.

Τέλος με ανάρτηση του στο twitter o στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης έγραψε: «Υποψήφιος από το Κίνημα σε αυτή τη στιγμή και με τις επικρατούσες συνθήκες θα μπορούσε να είναι μόνο ο Παπανδρέου.Τα λοιπά είναι σαχλαμάρες».

 

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή