"ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ"

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ - ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ένας ιστορικός Δήμος, όπως είναι ο Δήμος Μαραθώνος, παγκοσμίως γνωστός για την ιστορική του ταυτότητα, έχει "ιερό" καθήκον να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και με την όποια δύναμη του δίνει το όνομά του και να προασπίζεται την εθνική και πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας.

Η παγκοσμίως γνωστή ιστορική ταυτότητα του Δήμου που εκπροσωπούμε, μπορεί και πρέπει να γίνει το "λάβαρο" τέτοιων αγώνων και διεκδικήσεων και ο Δήμος μας να τεθεί "μπροστάρης" και καθοδηγητής ιστορικών και πολιτιστικών διεκδικήσεων που αφορούν εθνικές διεκδικήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ως Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, σάς καλώ, στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο να εισάγετε ως θέμα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου θέμα με τίτλο " ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ".

Με σύνθημα "ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ" σάς καλώ να εκφράσουμε προς κάθε αρμόδιο φορέα και αρχή, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, με δημοσιεύσεις στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, την απαίτηση του ιστορικού μας Δήμου, ως επίσημα οργανωμένου φορέα αυτοδιοικητικής εξουσίας, να επιστρέψουν τα ΜΑΡΑΜΑΡΑ του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ εκεί όπου ανήκουν : στην Ελλάδα και τους Έλληνες !!

Το προτεινόμενο κείμενο Ψηφίσματος έχει ως εξής :

"ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ"

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ιστορικού Δήμου Μαραθώνος με το παρόν Διάβημα καλεί  τις βρετανικές αρχές να σεβαστούν την παγκόσμια κληρονομιά του ελληνικού λαού και να δρομολογήσουν άμεσα την επιστροφή των ΜΑΡΜΑΡΩΝ του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ στην πατρίδα τους, την Ελλάδα.

Ο ιστορικός Μαραθώνας και ο συμβολισμός του στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να συνεχίσει να ανέχεται την απαλλοτρίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ελληνικού Έθνους η οποία επί σειρά ετών γίνεται απαραδέκτως ανεκτή από την παγκόσμια Κοινότητα.

Εμπνευσμένοι από τους συμβολισμούς και τα ιδανικά που πρεσβεύει η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα: τη δίψα για ελευθερία ενάντια στον δεσποτισμό∙ την υπεροχή του δικαίου απέναντι στο άδικο∙ τη νίκη του πολιτισμού και της δημοκρατίας απέναντι στη βαρβαρότητα… ΚΑΛΟΥΜΕ την παγκόσμια Κοινότητα και τις βρετανικές αρχές να αποδείξουν ότι στην σύγχρονη ιστορία ο σεβασμός και η αλληλοεκτίμηση διέρχονται μέσα από το δρόμο της πραγματικής καταξίωσης και όχι μέσα από τον δρόμο της πνευματικής και πολιτιστικής υποκλοπής.
Ο σύγχρονος ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, εμπνευσμένος από την ιστορία του, δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν που τού υπέδειξαν ο Μιλτιάδης και ο Φειδιππίδης : Την Μάχη μέχρι Τελικής Πτώσεως για το δικαίωμα στην ελευθερία.
ΚΑΛΟΥΜΕ τις Ελληνικές Αρχές και την Κοινότητα των Ελλήνων Διανοουμένων απανταχού της γης να ΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ από κοινού και με σύμπνοια και μεθοδικότητα ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Μέχρι τον τερματισμό... Μέχρι την τελική δικαίωση. Σαν σύγχρονοι Μαραθωνοδρόμοι μιας πολιτιστικής και ιστορικής διεκδίκησης ανάλογης των συμβολισμών του ιστορικού Μαραθώνειου Δρόμου".

Κύριε Πρόεδρε,

Ελπίζω και εύχομαι να υιοθετήσετε την πρόταση και να ξεκινήσουμε από τον Μαραθώνα μας, τον δικό μας Αγώνα για την δικαίωση των προσδοκιών και απαιτήσεων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με εκτίμηση,

ΝΙΚΟΣ ΑΘ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή