Ρύθμιση 100 δόσεων για οφειλές προς τον Δήμο Μαραθώνος - Προϋποθέσεις , Δικαιολογητικά, Προθεσμίες

Σε ενημέρωση προχώρησε ο Δήμος Μαραθώνος, σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν.4483/17, για την δυνατότητα ρύθμισης  ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοτών του, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως 30-09-2017.

Για την ρύθμιση θα πρέπει να γίνει αίτηση εντός (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου σε έως και 100 δόσεις κατά ποσοστό απαλλαγής από 100% έως και 50% από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής ή μη υποβολής ανάλογα με το αριθμό των δόσεων που θα επιλεχθούν. 

Συγκεκριμένα: 

α) με εφάπαξ καταβολή απαλείφονται κατά 100% οι προσαυξήσεις . 

β) από (2) έως (24) δόσεις , 80% ποσοστό απαλλαγής 

γ) από (25) έως (48) δόσεις ,70% ποσοστό απαλλαγής. 

δ) από (49) έως (72) δόσεις , 60% ποσοστό απαλλαγής. 

ε) από (73) έως (100) δόσεις, απαλλαγή ποσοστού 50%.

Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση των (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη . 

Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημερών υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα .

Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντιστοίχου μήνα ,αλλιώς υπάρχει επιβάρυνση με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης από την επόμενη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
Κύλιση στην Αρχή