Δελτίο Τύπου Δήμου Ραφήνας για την πολιτική που εφαρμόζει στα αδέσποτα.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου αποτελεί έναν από τους λίγους πανελλαδικά δήμους που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το ζήτημα της προστασίας και ευζωίας των αδέσποτων διαθέτοντας οικονομικούς πόρους και εργατοώρες από δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι με την αμέριστη συμπαράσταση εθελοντών και των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου « Πήγασος» φροντίζουν πάνω από 150 αδέσποτα ζώα στο δημοτικό χώρο φιλοξενίας, καθώς και όλα αυτά που βρίσκονται στους δρόμους.

Η προστασία είναι διττή. Αφορά τους τετράποδους φίλους μας αλλά και τη σχέση του κοινωνικού συνόλου με τα αδέσποτα ζώα στην οποία –ουκ ολίγες φορές- ανακύπτουν θέματα ασφαλείας και παραβατικής συμπεριφοράς.

Συμμετέχοντας ενεργά στην προστασία των αδέσποτων ζώων σεβόμενοι τους δημότες του αλλά και την αστική πανίδα του Δήμου μας, θέλουμε ως δημοτική αρχή να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους συντελεστές για την πολύτιμη βοήθεια, την άψογη συνεργασία μας στο δύσκολο έργο της προστασίας και περίθαλψης των ζώων αλλά και  στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας.

Είναι αναγκαίο να ενημερώσουμε ότι στο πρόγραμμα αντιμετώπισης του θέματος των αδέσποτων ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου εφαρμόζεται ένα πλήρες πρόγραμμα περίθαλψης, εμβολιασμού,  στείρωσης, αλλά και ίασης με τοποθέτηση microchip στους τετραποδους φιλους μας.

Η παρέμβαση της δημοτικής αρχής σηματοδοτείται από την πρόσφατη προμήθεια ειδικού αυτοκινήτου για την απαραίτητη περισυλλογή και  μεταφορά των ζώων αλλά και τις επαναλαμβανόμενες ετήσιες διαθέσεις των απαραίτητων οικονομικών πόρων για την προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων τροφή αλλά και προμήθειας αναγκαίου φαρμακευτικού υλικού.

Η συνεχής φροντίδα και προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας και την συντήρησης του χώρου υποδοχής των αδέσποτων φίλων μας - με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία των εθελοντών και των μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Ραφήνας Πικερμίου « Πήγασος», καθώς και η προώθηση με τους προβλεπόμενους όρους υιοθεσίες ζώων σε συνεργασία με την διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής  και  τους ανωτέρω αναφερόμενους, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Συνολικά η δημοτική αρχή έχει ψηλά στην ατζέντα την προστασία και ευζωία των πιστών μας φίλων.

Η προσπάθεια για την πληρέστερη καταγραφή, περισυλλογή, ίαση, αποπαρασίτωση, στείρωση, εμβολιασμό και υιοθεσία είναι συνεχόμενη και ενισχύεται διαρκώς.

Με την ευκαιρία  ανακοίνωσης διοργάνωσης ιδιωτικής εκδήλωσης  για τους τετράποδους φίλους μας θεωρούμε αναγκαίο εκτός της επισήμανσης ότι κινούνται στη θετική κατεύθυνση  προσπάθειες προώθησης και ανάδειξης περαιτέρω του θέματος αντιμετώπισης των αδέσποτων να σημειώσουμε ότι καλό και χρήσιμο θα είναι λοιπόν εκτός από τις όμορφες και ευχάριστες εκδηλώσεις να υπάρχει και ουσιαστική βοήθεια στο μεγάλο έργο του Δήμου από όσους τουλάχιστον δηλώνουν φιλόζωοι.

Η προστασία των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού για μια κοινωνία, και η κοινωνία της Ραφήνας και του Πικερμίου έχει αποδείξει ότι διακρίνεται για την ευαισθησία της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή