Συνεργασία, Υπευθυνότητα, Αποφασιστικότητα !

  Γράφει ο Σπύρος Παππάς

Στις τελευταίες εκλογές ο Ελληνικός λαός αποφάσισε. Είπε όχι στην αυτοδυναμία. Είπε ναι στη συνεργασία. Είπε δεν πάει άλλο, φτάνει πια! Είπε δηλαδή στα κόμματα να συνεργαστούν, να τα βρουν μεταξύ τους. Το ηχηρό αυτό μήνυμα, είναι πλέον βέβαιο πως το κατάλαβαν όλοι.

Προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος που κοιτάζω πίσω και προχωράω πάντα μπροστά. Θα μπορούσαμε να μην έχουμε μνημόνιο αλλά…

Το μνημόνιο, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, μας επιβλήθηκε προκειμένου να ανασυντάξουμε την οικονομία και τα δημοσιονομικά μας προβλήματα καθώς και να συγκροτήσουμε ένα λειτουργικό κράτος. Αν δεν συμβούν αυτά, ακόμη και αν διαγραφεί όλο το χρέος, τίποτα δεν θα αλλάξει σε μια χώρα μη ανταγωνιστική, με ένα δημόσιο διεφθαρμένο και πελατειακό.

Τα κόμματα της Αριστεράς δελεάζονταν από την ιδέα της καταγγελίας του Μνημονίου αλλά αυτό, χωρίς θυσίες, ήταν και είναι αδιανόητο. Αν καταγγέλλαμε το μνημόνιο και αρνούμασταν να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις τότε αυτό που θα συνέβαινε θα ήταν να σταματήσει τις εκταμιεύσεις η Τρόικα-Θεσμοί και να μας οδηγήσει σε πτώχευση πιθανότατα εντός Ευρωζώνης και ΕΕ, χάνοντας την ανταγωνιστικότητά μας και οδηγώντας μας σε ανεπάρκεια διάθεσης τροφίμων και ειδών κατανάλωσης λόγω βίαιης μείωσης των εισαγωγών.

Για να βγούμε λοιπόν, σήμερα, από αυτό το τέλμα απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία των περισσοτέρων κομμάτων της βουλής. Τα κόμματα οφείλουν να ρωτήσουν, κοιτάζοντας στα μάτια τους δανειστές, τι επιτέλους θέλουν από τον Ελληνικό λαό, και αφού πάρουν απαντήσεις, να πουν με ειλικρίνεια στον Ελληνικό λαό, τι μπορούν να διαπραγματευτούν με τους δανειστές (αν μπορούν) και τι συγκεκριμένα θέλουν και μπορούν να αλλάξουν, προς όφελος της ανασυγκρότησης του Ελληνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής.

Οι στιγμές που ζούμε είναι κρίσιμες και ιστορικές και ο καθένας μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του, για το μέλλον της Ελλάδας.

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή