Ο ουρανός θα γεμίσει χρώμα στο Σχοινιά 10 & 11 Ιουνίου - Μια συνέντευξη με τους δημιουργούς του Kite Parade

Χρώμα-Φαντασία-Μαγεία-Άνεμος!Το Kite Parade ήρθε για να μείνει και οι συντελεστές και δημιουργοί του μιλούν στη ΖΩ για το εγχείρημά τους. 

Η ομάδα βασίζεται σε ένα «πυρήνα» επτά ατόμων καθώς και σε ένα μεγαλύτερο αριθμό–περίπου 20 εθελοντών-. Ο «πυρήνας» -ή η «παρέα» που έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη ας πούμε καλύτερα- αποτελείται από την Πέπη, τη Θεοδώρα, τον Παναγιώτη, τον Κώστα, δύο «Μιχάληδες» και τον Γιάννη. Οι περισσότεροι γνωρίζονται από τον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά όχι μόνο από αυτόν. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Γιάννη, που είναι φανατικός λάτρης του «αέρα», σύντομα αγκαλιάστηκε από την υπόλοιπη ομάδα και ο καθένας απέκτησε και κάποιο ρόλο. Αυτό ήταν και το πιο δύσκολο γιατί βασικά… όλοι τους θέλουν να «πετάνε» και μας προσκαλούν να "πετάξουμε" μαζί τους δωρεάν το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Ιουνίου στην παραλία του Σχοινιά!1. Τι είναι το Kite Parade?

Αν είχαμε χώρο για 3 μόνο λέξεις, θα λέγαμε ότι είναι «χρώμα, άνεμος & φαντασία». Αλλά φαντάζομαι ότι δεν έχουμε τέτοιο περιορισμό, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο…

Το Kite Parade λοιπόν είναι μια πρωτότυπη εναέρια πολύχρωμη παράσταση, με πρωταγωνιστές γιγάντια kites σε ευφάνταστα σχέδια εμπνευσμένα από τον κόσμο της θάλασσας, τον άνεμο ή απλά τη φαντασία. Στόχος του είναι να μεταδώσει ένα κύμα χαράς και αισιοδοξίας. Φυσικά είναι απολύτως δωρεάν για το κοινό, το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να το παρακολουθήσει είναι απλά να είναι εκεί! Δεν υπάρχει καν «είσοδος», οποιοσδήποτε μπορεί να παρακολουθήσει από οπουδήποτε.2. Ποιο είναι το πρόγραμμα της παρουσίασης στον Σχοινιά την 10 & 11 Ιουνίου και τι ακριβώς θα δει ο κόσμος που θα έρθει εκεί?

Ο κόσμος που θα έρθει καταρχήν θα απολαμβάνει την υπέροχη παραλία του Σχινιά, όπως το κάνει πάντα, δεν χρειάζεται ν’ αλλάξει κάτι! Απλά, ό,τι και να κάνει, κάποιες φορές θα κοιτάζει ψηλά! Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του φεστιβάλ, μια απρόσμενη παρέα από γιγάντια χρωματιστά kites θα παρελάσουν στον ουρανό, δημιουργώντας μια αίσθηση "εναέριου" ονείρου. Καλαμάρια, ψάρια «κλόουν», θαλάσσια σκουλήκια, μέδουσες, σαλάχια, ιππόκαμποι, προϊστορικοί τριλοβίτες και μια ντουζίνα από πολύχρωμα χταπόδια, μαζί με μια σειρά από άλλα σχέδια -αεροδυναμικά αλλά και .. «αλλόκοτα»- θα πετούν πάνω από την παραλία, προσφέροντας μια σπάνια «οπτική» εμπειρία.

Σχεδιάζουμε να «πετάμε» από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, με την έννοια ότι «τότε θα πετάξει αυτό και τότε το άλλο», προτιμούμε να υπάρχει διαρκώς το στοιχείο της έκπληξης. Αλλά και πρακτικά το πρόγραμμα δεν είναι και εφικτό, καθώς οι δυνατότητες πτήσης εξαρτούνται άμεσα από τον άνεμο. Άλλα πετούν με λιγότερο και άλλα με περισσότερο άνεμο. Στην περίπτωση άπνοιας/σχεδόν άπνοιας ή πολύ δυνατού ανέμου πάντως, θα απολαμβάνουμε και εμείς την παραλία, όπως όλοι! Ελπίζουμε να μη συμβεί αυτό, αλλά είναι πάντα μια πιθανότητα.3. Ο κόσμος μόνο θα βλέπει ή μπορεί να «πετάξει» κιόλας;

Πρόθεσή μας είναι οποιοσδήποτε θέλει, να έχει την ευκαιρία να πετάξει κάποιο από τα γιγάντια kites, να δει «πόσο τραβάει». Έστω για λίγο! Όμως καθώς δεν έχουμε ιδέα πόσος κόσμος μπορεί να το θελήσει, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το υποσχεθούμε. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να ευχαριστήσουμε όσους περισσότερους μπορούμε. Όχι μόνο για να μοιραστούμε τη χαρά, αλλά και γιατί μας διευκολύνει κιόλας! Μας δίνει χρόνο να ξεκουραστούμε…4. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται?

Χωρίς διάθεση υπερβολής… σε όλες! Σε κανέναν δεν περνάει αδιάφορά ένα γιγάντιο 30μετρο χταπόδι που πετάει πάνω από την παραλία. Και αν σε κάποιον περάσει απαρατήρητο, αυτό σίγουρα δεν έχει να κάνει με την ηλικία του… Το εσωτερικό μας «μότο» είναι: «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω παιδί», οπότε καταλαβαίνετε… Το Kite parade απευθύνεται σε όλους όσοι διατηρούν ζωντανή μέσα τους τη σπίθα της χαράς και της αισιοδοξίας. Θα έλεγα ότι αυτό είναι το ένα και βασικό «κριτήριο». Φυσικά τα παιδιά «ξετρελαίνονται», αλλά τον ίδιο ενθουσιασμό νιώθουν και οι ενήλικες…αρκεί να έχουν διάθεση για λίγο να κοιτάξουν ψηλά!5. Πώς γεννήθηκε η ιδέα του “Kite Parade” ?

Όπως και οι περισσότερες ιδέες! Δηλαδή… τυχαία! Ή, να το πούμε διαφορετικά, από μια φωτογραφία ενός αντίστοιχου φεστιβάλ του εξωτερικού. Ήταν μια εντυπωσιακή εικόνα, όπου ο ουρανός είχε «ζωγραφιστεί», σαν γιγάντιος καμβάς, από υπέροχα σχέδια και χρώματα. Μιά από τις εικόνες που αυθόρμητα και χωρίς καν να ξέρεις γιατί, σου προκαλούν μια ψυχική ανάταση, σαν να ανοίγουν ένα παράθυρο προς ένα μαγικό κόσμο, πιο «ανάλαφρο», πιο χαρούμενο και πιο παραμυθένιο. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Το επόμενο βήμα ήταν να αγοράσουμε δύο γιγάντια kites και να τα δοκιμάσουμε σε μια σχεδόν ερημική παραλία της Πελοποννήσου. Μετά από λίγη ώρα, κόσμος άρχισε να πλησιάζει από διάφορα σημεία (μακριά από την παραλία αλλά και μέσα από τα χωράφια) για να δει αυτά τα «περίεργα» αντικείμενα που εμφανίστηκαν απροσδόκητα στον ουρανό. Οι αντιδράσεις και τα σχόλια τους ήταν αυτά που μας ενθάρρυναν, περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο, να το πάρουμε «πιο σοβαρά» και να διαθέσουμε πόρους -και κυρίως άπειρο χρόνο- για να δημιουργήσουμε το Kite Parade. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν θα είχε σημασία αν δεν υπήρχε το «μικρόβιο», η αγάπη μας για τα kites αλλά και για ο,τιδήποτε «πετάει»!6. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια? Και ποιό το αμέσως επόμενο βήμα σας?

Μελλοντικά προσδοκούμε να μεγαλώσουμε και να καθιερώσουμε το Kite Parade ως μια μεγάλη ετήσια γιορτή χαράς και αισιοδοξίας αλλά και σημαντική τουριστική «attraction» συγχρόνως.

Με περισσότερα kites, περισσότερους εθελοντές, περισσότερο όγκο και πολύ περισσότερες ευκαιρίες για συμμετοχή του κοινού. Για παράδειγμα, θα θέλαμε πολύ να παρουσιάζαμε φέτος και “acro flying”, δηλαδή επιδείξεις εντυπωσιακών ακροβατικών από ειδικά kites. Ή να φιλοξενούσαμε πειραματικά έργα καλλιτεχνών με έμπνευση από το τρίγωνο «χρώμα, άνεμος & φαντασία». Ωστόσο, όπως λένε, «και το μακρύτερο ταξίδι ξεκινά από ένα  μικρό βήμα». Αυτή τη στιγμή το 1o Kite Parade απορροφά όλη μας την ενέργεια -ή τέλος πάντων όση μένει από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας…-, σε αυτό επικεντρωνόμαστε και ελπίζουμε ο άνεμος να είναι με το μέρος μας, ώστε να παρουσιάσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Πραγματικά έχουμε ξεπεράσει άπειρες δυσκολίες για να φτάσουμε εδώ. Ας το χαρούμε τώρα όσο περισσότερο γίνεται και το επόμενο βήμα θα το δούμε μετά.7. Υπάρχει κάτι ξεχωριστό που ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει γι αυτό το 2ήμερο;

Ναι, φυσικά! Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών, θα «τρέξουμε» ένα πρωτότυπο διαγωνισμό. Προσκαλούμε τον κόσμο να τραβήξει μια φωτο από το Kite Parade και να την ανεβάσει στο facebook ή στο instagram με #kitepade ή #alwayslookup. Την επόμενη μέρα, μετά το φεστιβάλ, θα κάνουμε ηλεκτρονική κλήρωση και ένα τυχερός θα κερδίσει ένα γιγάντιο kite “χταπόδι”. Γιατί χταπόδι; Μα γιατί είναι το τιμώμενο είδος του 1 ου Kite Parade! Και γιατί «κολυμπάει» με απίστευτη χάρη στον ουρανό! Αν δεν το πιστεύετε…θα το δείτε!

Ευχαριστούμε για την πολύ όμορφη συνέντευξη!

Ζουγανέλης Ι.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή