Δελτίο Τύπου: Παρέμβαση Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ 29.05.17

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  Θ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 29/05/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κωνσταντίνου Κατσίκη στην Εαρινή Κοινοβουλευτική Συνέλευση των μελών του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιείται στην Τιφλίδα της Γεωργίας, μεταξύ 26 και 31 Μαΐου 2017,  προκάλεσε η αναφορά έκθεσης της Επιτροπής  Οικονομικών και Ασφάλειας της Συμμαχίας, η οποία στο λεκτικό της έκανε χρήση του όρου «Μακεδoνία» όταν αυτή αναφερόταν στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM).

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Κατσίκης ζήτησε να διορθωθεί άμεσα ο όρος «Macedonia», τονίζοντας ότι  αποτελεί σαφή παρέκκλιση από τα συμπεφωνημένα εντός της Συμμαχίας, περί του τρόπου καταγραφής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) και να αντικατασταθεί με την προαναφερθείσα προσωρινή ονομασία της.

Η παρέμβαση του Βουλευτή έγινε δεκτή, συνεπικουρούμενη και από τον Ιταλό Βουλευτή Ραφαέλο Βόλπι, ο οποίος τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει σε κάθε σύνοδο της συμμαχίας.

Παράλληλα ο Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ επεσήμανε πως η Ελλάδα υποστηρίζει θερμά τη θέσπιση κριτηρίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ευρώπης, μέσα από τα οποία θα αναδεικνύονται οι κρίσιμες και ευαίσθητες περιοχές της Ευρώπης, στις οποίες θα υπάρξει δυνατότητα υλοποίησης της κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας και των Ευρωπαϊκών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Η συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ τόσο στον επιχειρησιακό όσο και στον τεχνολογικό – βιομηχανικό αμυντικό τομέα είναι επωφελής και ζωτικής σημασίας για τα κράτη μέλη αλλά κυρίως για την παγκόσμια ασφάλεια.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
Κύλιση στην Αρχή