Κέντρο Υγείας Ν.Μάκρης : Aνάγκη για άμεση πρόσληψη 2 Γενικών Ιατρών και 1 Παθολόγου με άμεσο διορισμό.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

Aνάγκη για άμεση πρόσληψη 2 Γενικών Ιατρών και 1 Παθολόγου με άμεσο διορισμό.

Η  Επιτροπή Αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Ν. Μάκρης συναντήθηκε στις 9-5-17 με το συντονιστή του ΚΥΝΜ κ. Αγοράνο και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του.

Αρκετά προβλήματα που είχε θέσει η επιτροπή μας στο παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί όπως : Λειτουργεί το ακτινολογικό με ακτινολόγο και τεχνολόγο, υπάρχουν καθημερινά γυναικολόγος, δύο παιδίατροι, δυο ορθοπεδικοί και όλες οι βιοχημικές αναλύσεις γίνονται κανονικά. Συμπληρώθηκε η νοσηλευτική υπηρεσία με μια νοσηλεύτρια.

Σοβαρό όμως είναι το πρόβλημα με τους Γενικούς Ιατρούς (και με Παθολόγο).

Υπηρετούν μόνον τρεις ιατροί και οι εφημερίες συμπληρώνονται με ιατρούς από άλλα ΚΥ.

Έχει προκηρυχθεί μια θέση μόνιμου ιατρού που αναμένεται ο διορισμός του. Άμεση είναι η ανάγκη για δύο ακόμη Γενικούς Ιατρούς και ένα Παθολόγο. Παρόλο που διατίθενται πιστώσεις για επικουρικούς (συμβασιούχους), δεν δηλώνονται υποψηφιότητες για το ΚΥΝΜ.

Την επομένη 10-5-17 μέλη της επιτροπής συναντήσαμε την Υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κα.Χρυσάνθη Κισκήρα όπου θέσαμε πρωταρχικά το σοβαρό πρόβλημα εξασφάλισης Γενικών Ιατρών και Παθολόγου. Ο διορισμός μόνιμων,μας δήλωσε ότι θα δρομολογηθεί μετά την ψήφιση του νόμου για την Α΄βάθμια Περίθαλψη που είναι στη βουλή. Για επικουρικούς ανέφερε ότι πρέπει να βρεθούν  υποψήφιοι και να ζητήσουν το ΚΥΝΜ και άμεσα θα τους διορίσει. Οι διετείς πλέον συμβάσεις μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς.

Για την εξασφάλιση ειδικευόμενων ιατρών που θέσαμε, μας ενημέρωσε για τις σχετικές κινήσεις της καθώς πρόκειται για γενικότερο πρόβλημα.

Δεσμεύτηκε ότι σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίσει την επάρκεια ιατρών και ότι η 24ώρη λειτουργία του ΚΥΝΜ  είναι δεδομένη.

 Για τα υπόλοιπα θέματα μας διαβεβαίωσε ότι:

Θα διατεθούν επισκέπτες ιατροί: 2ος καρδιολόγος για μια φορά την εβδομάδα,  ΩΡΛ για δυο φορές και Πνευμονολόγος. Έρχεται επίσης μία επιπλέον νοσηλεύτρια και το αναγκαίο στον οφθαλμίατρο διαθλασίμετρο.

Αναγνωρίζοντας τις αποτελεσματικές της προσπάθειες για τη λειτουργία του ΚΥΝΜ, δηλώσαμε ότι θα εξακολουθήσουμε να επιδιώκουμε την αναβάθμιση της  λειτουργίας του ΚΥΝΜ.

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή