Μεγάλη άνοδο στη Γ’ κατηγορία πέτυχε η ομάδα Μπάσκετ του Μ.Ε.Σ.Μ.Α

Μια τεράστια πορεία έκανε φέτος η ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΜΕΣΜΑ στο Μαραθώνα, Τερματίζοντας χωρίς ήττα στα μπαράζ αλλά και με την καλύτερη άμυνα και επίθεση της κατηγορίας.

Με σημαντικές προσθήκες από την αρχή της χρονιάς σε δυνατούς παίκτες ένας εκ των οποίων ο Παναγιώτης Ντάσης ο οποίος μεγαλούργησε στις μεγαλύτερες κατηγορίες και γύρισε να βοηθήσει την ομάδα όπου αναδείχθηκε και μεγάλωσε, τον ΜΕΣΜΑ.

Με σταθερά έναν σπουδαίο προπονητή τον Δημήτρη Παγίδα που έχει μεγάλη εμπειρία από ανόδους. Αρκεί να θυμίσουμε στον κόσμο ότι ο coach ήταν βασικός συντελεστής της κούρσας του Παπάγου από τις μικρές κατηγορίες της ΕΣΚΑ στην Α1 για 7 χρόνια και στον τελικό κυπέλου με τον ΑΡΗ. Ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία, γνώστης του αντικειμένου, θεωρείται από τους κορυφαίους γηγενής παίκτες ο οποίος έγινε πετυχημένος προπονητής.

Δίδαξε στους παίκτες την πειθαρχία, την επιμονή και με σπουδαίες απροσπέλαστες άμυνες κατάφερε να μπει και αυτός στο πάνθεο των προπονητών που κατάφερε άνοδο για την ομάδα του ΜΕΣΜΑ.

Από τις ανόδους της δεκαετίας του 1990, με πρόεδρο τον Γιώργο Μπέλο, στην άνοδο του 2013 και στην επάνοδο στη Γ’ κατηγορία το 2017 υπό την επιτυχημένη Προεδρία του Γιώργου Κοτταρίδη σπλάχνο της ομάδας από τα πρώτα παιδικά του χρόνια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε εποχές χωρίς κλειστό γήπεδο κατάφεραν να κρατήσουν τις ακαδημίες και δημιουργήσουν μια ζηλευτή ανδρική ομάδα η οποία κατέβαινε στο γήπεδο ως μια γροθιά μια οικογένεια!!

Από τη στιγμή που μπήκαν στα μπαράζ, η ομάδα του Μαραθώνα ήταν αποφασισμένη για την άνοδο.

 Νίκησε τον Άτταλο 83-52 εκτός έδρας, Νίκησε τον ΠΑΟ Δάφνης εντός έδρας 83-55, κλειδώνει την άνοδο με την εκτός έδρα νίκη του ΠΑΟ Δάφνης στο ΡΟΥΦ. Τα υπόλοιπα ματς ήταν τυπική διαδικασία με αποκορύφωμα την Φιέστα της Τρίτης η οποία ξεκίνησε με διαγωνισμό βολών, και έγινε ένα πολύ όμορφο ματς, ενώ στο τέλος του αγώνα ξεκίνησαν τα πανηγύρια για φιλάθλους, διοίκηση και παίκτες σε μια γιορτή με άρωμα Α1.

Ο πρόεδρος ΜΕΣΜΑ Γιώργος Κοτταρίδης δήλωσε στην εφημερίδα μας:

Είναι μια τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο που μόλις πριν 2 χρόνια ήταν στα πρόθυρα της καταστροφής αφού δεν υπήρχε γήπεδο προπονήσεων. Η διοίκηση όμως έκανε τα πάντα ώστε να εξασφαλίσει νέο γήπεδο αλλά και να αναδιοργανώσει της ακαδημίες της και φυσικά να ενδυναμώσει την αντρική ομάδα.

Επιπλέον, αν αναλογιστούμε ότι στο γήπεδο που η ομάδα θεωρούσε έδρα της και δίναμε τους εντός έδρας αγώνες δεν είχαμε ούτε μια ώρα προπόνηση την εβδομάδα καταλαβαίνει κανείς ότι το να τελειώσουμε την σεζόν με μόνο μια ήττα εντός έδρας είναι ένα μικρό θαύμα!!

Η επόμενη χρονιά θα μας βρει ακόμα δυνατότερους με περισσότερη όρεξη και με ένα όραμα για το μέλλον των παιδιών του Μαραθώνα.

Ο Σύλλογος ΜΕΣΜΑ ευχαρίστησε δημόσια τους χορηγούς του κατάστημα ελαστικών Mamas Wheels, Φούρνος Κατερίνας Κασιμη, Ταβέρνα ο Ψαράς, Ταξιδιωτικό γραφείο Timothys Travel, Shop in Marathon, Καλιοπιτακι Και όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα στην ομάδα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά.

Συγχαρητήρια από την εφημερίδα μας για το μεγάλο άθλο που πραγματοποίησε ο σύλλογος. 

 

 

 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
Κύλιση στην Αρχή