Ε. Χριστοφιλοπούλου: Διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων & των Τμημάτων Ασφαλείας Μαραθώνα και Ν. Μάκρης

Ερώτηση προς την αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Παν. Σκουρλέτη, κατέθεσε η βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου με θέμα: «Διατήρηση των Αστυνομικών Τμημάτων & των Τμημάτων Ασφαλείας Μαραθώνα και Νέας Μάκρης»

Αναλυτικά

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έχει παρουσιαστεί, το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας του Μαραθώνα πρόκειται να καταργηθούν και να συγχωνευθούν με εκείνα της τοπικής κοινότητας Νέας Μάκρης.

Η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και η πρόληψη και καταστολή της εγκληματικής δραστηριότητας, προϋποθέτουν ισχυρή αστυνομική παρουσία. Τα Αστυνομικά Τμήματα Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, καθώς και τα Τμήματα Ασφαλείας των περιοχών αυτών, αποτελούν κέντρο αναφοράς για τα μέτρα προληπτικής προστασίας των πολιτών.

Ένας μεγάλος αριθμός των Αστυνομικών Τμημάτων ανά τη χώρα επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίων καθώς τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Α.Τ. είναι ιδιωτικά . Στην περίπτωση του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνα, το κτίριο στο οποίο συστεγάζονται Α.Τ. και Τ.Α. είναι δημοτικό και παραχωρείται δωρεάν στην Αστυνομία, ενώ υπάρχει πρόθεση από το Δήμο να το μισθώσει και να παραχωρήσει επιπλέον χώρους για τις αστυνομικές υπηρεσίες.

Επειδή η απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα θα έχει προφανείς αρνητικές συνέπειες για την εμπέδωση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας για το σύνολο των κατοίκων όλου του Δήμου.

Επειδή το Δημόσιο δεν επιβαρύνεται με έξοδα ενοικίασης για το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα, ερωτάστε:

– Προτίθεστε να μην προβείτε στην συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας Νέας Μάκρης και Μαραθώνα;

Η ερωτώσα βουλευτής
Εύη Χριστοφιλοπούλου

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή