Συνέντευξη Μπούτζης Σπύρος - Προπονητής ΕΣΝ Μάκρης : Η επιτυχία των Εφήβων ήταν πρωτοφανής για την περιοχή μας

Στον απόηχο της πρωτοφανούς επιτυχίας της ομάδας μπάσκετ Εφήβων του Επιμορφωτικού Συλλόγου να συμμετέχει από την προσεχή αγωνιστική περίοδο στην κορυφαία κατηγορία των Εφήβων, θεωρήσαμε απόλυτα φυσικό να μιλήσουμε με τον προπονητή της ομάδας κ. Νίκο Μπουτζή.

Ο αρχιτέκτονας του θριάμβου της ομάδας της Νέας Μάκρης απαντώντας στις ερωτήσεις μας, μας μίλησε για τα χαρακτηριστικά που είχε η ομάδα του που την οδήγησαν σε αυτήν την επιτυχία και για τον δύσκολο ρόλο του έχοντας να κάνει με αθλητές, μαθητές της Γ΄ Λυκείου με αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα. Μας είπε ακόμα για τη γενικότερη φιλοσοφία του Συλλόγου, για τις αθλητικές προοπτικές των μικρών αθλητών του και αρκετά άλλα.

«Αυτοί οι αθλητές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επάξια, να επανδρώσουν οποιαδήποτε ομάδα οποιασδήποτε κατηγορίας»»

 

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα της ομάδας σας που την οδήγησαν σε αυτήν την επιτυχία;

Η επί σειρά ετών κοπιαστική αλλά με αγάπη δουλειά μέσα στο γήπεδο,το πείσμα η αγωνιστικότητα η ομαδικότητα η θέληση κ η οξυδέρκεια των παικτών,οι οποίοι αντιλαμβάνονταν και έπρατταν με τον καλύτερο τρόπο λόγω και του ταλέντου τους, τις εντολές που τους έδινα, ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν την ομάδα φέτος να ξεχωρίσει κ να επιτύχει.

Πόσο δυσκόλεψε το ρόλο σας,ότι οι περισσότεροι ήταν μαθητές της Γ΄λυκείου με αρκετά φορτωμένο πρόγραμμα,που όμως το γεγονός αυτό προσδίδει μεγαλύτερη σημασία στην επιτυχία σας;

Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι είναι μαθητές της Γ λυκείου έκανε το έργο μου ακόμα πιο δύσκολο, γιατί προτεραιότητα έχει το σχολείο τους κι η σταδιοδρομία τους. Οι πολλές ώρες σχολείου και φροντιστηρίων, είναι γεγονός πως έκλεβε ώρες από τις προπονήσεις τους αλλά κι από την διασκέδασή τους. Όμως απέδειξαν ότι τελικά υπερτέρησε η διάθεσή τους για προπόνηση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι "αγαθά κόποις κτώνται". Είναι άλλωστε και το μότο αρκετά μεγάλων παικτών όπως του Σπανούλη,του Διαμαντίδη κλπ, οι οποίοι πολλές φορές έχουν επισημάνει και τονίσει πως έχασαν ώρες διασκέδασης,εκδρομές ,φίλους, στο βωμό του αθλητισμού και συγκεκριμένα του BASKET.

Η Φιλοσοφία του Ε.Σ.Ν.ΜΑΚΡΗΣ ήταν κι είναι υπό την εποπτεία του αγέραστου Δημητριάδη Ιωάννη, η στελέχωση της αντρικής ομάδας του συλλόγου να γίνεται από παιδιά της περιοχής και ιδιαίτερα από τις υποδομές του συλλόγου. Τι προοπτική υπάρχει για την στελέχωση της αντρικής ομάδας και την πορεία της με βάση την επιτυχία του εφηβικού;

Η επιτυχία του Ε.Σ.Ν.ΜΑΚΡΗΣ των Εφήβων ήταν μια πρωτοφανής επιτυχία για την περιοχή μας, είναι η επιτυχία των Εφήβων και πράγματι μένω εκεί διότι δεν έχουν γράψει ακόμα πανελλήνιες, με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρο το γεγονός αν θα παραμείνουν στην Αθήνα,για να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν κ να επανδρώσουν την αντρική μας ομάδα. Εάν όμως δεν συμβεί αυτό, είναι σίγουρο ότι όπου και να πάνε αυτοί οι αθλητές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επάξια, να επανδρώσουν οποιαδήποτε ομάδα οποιασδήποτε κατηγορίας (με αρκετά περισσότερη δουλειά από ότι έκαναν μέχρι τώρα.)

Εγώ σαν προπονητής τους, τους εύχομαι να συνεχίσουν να αγαπάνε το μπάσκετ με το ίδιο πάθος,να βρίσκονται πάντα μέσα στο παρκέ, και τα όνειρά τους να μπορέσουν να τα υλοποιήσουν σε όποια ομάδα θέλουν κ επιθυμούν. Εξάλλου για μένα αυτά τα παιδιά είναι όλα τους παιδιά μου, και βεβαίως θέλω να τα καταφέρουν.

Η οικογενειοκρατία σήμερα στην πολιτική κ κοινωνική ζωή ακούγεται κακόηχα. Στην περίπτωσή σας όμως ισχύει το αντίθετο. Εσείς προπονητής της αντρικής κ εφηβικής ομάδας του Ε.Σ.Ν.ΜΑΚΡΗΣ,ο γιός σας ο μεγάλος παίχτης στην εφηβική και αντρική ομάδα επίσης, ο μεσαίος παίδας και έφηβος, ο μικρότερος στις ομάδες υποδομών.

Η δε σύζυγος η καρδιά κ η ψυχή του Δ.Σ του Ε.Σ.Ν.Μάκρης. Πως το καταφέρατε κ. Μπούτζη, όλη η οικογένεια είναι ψυχή τε και σώματι στον Ε.Σ.Ν.Μ ;

Πολύ απλά το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Επειδή από πολύ μικρός είμαι μέσα στα γήπεδα και τα έχω φάει με το κουτάλι, το συμπέρασμά μου ήταν ότι η υγεία του νού και του σώματος βρίσκεται μέσα στο παρκέ, και γενικότερα μέσα στον αθλητισμό.

Ήμουν πολύ τυχερός κ περήφανος ταυτόχρονα που μου δόθηκε η δυνατότητα οχι απλά και τα 3 αγόρια μου να τα βάλω μέσα στο παρκέ,αλλά με τους δυο εξ'αυτών να ΠΑΙΞΩ κιόλας μαζί τους σε ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ με ροζ φύλλο.

Το συναίσθημα αυτό δεν περιγράφεται με δυό λόγια. Όπως επίσης δεν περιγράφεται και το συναίσθημα ότι όλη μου η οικογένεια τελικά υπηρετεί και βρίσκεται σε αυτό που εγώ αγαπάω κ υπηρετώ από τα 7 μου χρόνια, που ξεκίνησα τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα στον Πανιώνιο.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή