Παρουσιαση βιβλίου Γιώργου Κώτσηρα

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου παρουσιάστηκε σε ενδιαφέρουσα εκδήλωση του εκδοτικού οίκου «Νομική Βιβλιοθήκη» το βιβλίου του Γιώργου Κώτσηρα με θέμα «Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων».

Ένα θέμα ιδιαίτερως σύγχρονο, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί μια εκ των κεντρικών πολιτικών προς διερεύνηση από την Ε.Ε. Οι πολύ συχνές, πλέον, υποθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος (Ελληνικά Καζίνο, ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ κ.α.) έχουν καταστήσει το ζήτημα άκρως ενδιαφέρον τόσο σε νομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Οι κρατικές ενισχύσεις με το έντονο πολιτικοοικονομικό υπόβαθρο που έχουν ως θεματική λαμβάνουν, πλέον, σημαντικό χώρο στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η αύξηση των περιπτώσεων εντοπισμού παράνομων κρατικών ενισχύσεων καθιστά τη διαδικασία ανάκτησης σημαντικό σημείο όπου θα κριθεί η λυσιτέλεια και η αποτελεσματικότητα του ευρύτερου νομικού πλαισίου προστασίας του ανταγωνισμού.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις καθόσον το πάνελ απαρτιζόταν από εκπροσώπους τόσο της νομικής επιστήμης, όσο και της πολιτικής. Ομιλητές ήταν ο κ. Βασίλειος Χριστιανός, Ομότιμος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, η κα Αικατερίνη Σαμώνη-Ράντου, Προϊστάμενη επί τιμή της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών-Τμήμα Δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής, καθώς και ο συγγραφέας Γιώργος Κώτσηρας, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών. Ο κ. Κώτσηρας, ο οποίος έχει υπάρξει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ένωσης ασκ. Και νέων δικηγόρων, υποψήφιος Ευρωβουλευτής και βουλευτής Περιφέρειας Αττικής και σήμερα Αν. Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Ν.Δ., επισήμανε ότι «οι σύνθετες οικονομικές δομές, η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην Ε.Ε., αλλά και ο πολλαπλασιασμός των απαιτήσεων χορήγησης ορισμένων κρατικών ενισχύσεων λόγω της ύφεσης, καθιστά αδίρρητη την ανάγκη επαναξιολόγησης και εμπλουτισμού του υπάρχοντος νομικού πλαισίου από τον ενωσιακό νομοθέτη. Η ιστορικότητα της εποχής θα πρέπει να τύχει και ανάλογης ιστορικής νομοθετικής μεταχείρισης»

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη γεμάτη από προσκεκλημμένους αίθουσα «Ευρώπη» της Νομικής Βιβλιοθήκης και την τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από τον χώρο των επιστημών, της πολιτικής και της τέχνης.

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή