«ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ : ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΩΡΗ ΓΙΑ ΤΟ 2019 !»

Αποκαλυπτική συνέντευξη με τον Αρχηγό της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ»

 

Νίκος Χατζηγιάννης : «Το ταξίδι συνεχίζεται. Βάζουμε πλώρη για τις εκλογές του 2019»

«Αλεξιπτωτιστές όπως ο κ. Ψηνάκης μόνον στασιμότητα θα φέρουν πάλι»  «Αυτή την φορά είμαστε όλοι πιο διαβασμένοι»

Δύο χρόνια μετά τις εκλογές του 2014 η Εφημερίδα μας συνάντησε τον επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» και Δημοτικό Σύμβουλο Μαραθώνος κ. Νίκο Χατζηγιάννη και ακολούθησε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη.

Κύριε Χατζηγιάννη, που «βρίσκεται» η Παράταξη  ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ σήμερα?

Οι συνεργάτες μου, και εγώ προσωπικά, καταγράφουμε σήμερα μια δυναμική προσέλευση από νέα και παλαιοτέρα μέλη με σκοπό την συσπείρωση τους γύρω από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.

Όταν λέτε παλαιότερα μέλη εννοείτε και εκείνους  που εγκατέλειψαν τον συνδυασμό σας με την εμφάνιση Ψηνάκη λίγο πριν τις εκλογές του 2014 ;

Μάλιστα. Αυτό που έγινε τότε ήταν μια μεγάλη εμπειρία για τον συνδυασμό μας. Όλοι αυτοί που μέσα σε μια νύκτα άλλαξαν τη γνώμη τους και την απόφασή τους να συμπορευθούν με εμάς, ακολούθησαν ένα «γνωστό» όνομα αλλά βρήκαν μπροστά τους μια άγνωστη αυτοπροβαλλόμενη προσωπικότητα. Βέβαια, πολλοί από αυτούς με διάφορα δημοσιεύματα στον τύπο και στα sosial media προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την αποχώρηση τους από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τώρα με καλούν στο τηλέφωνο και μου εκφράζουν την απογοήτευσή τους, ίσως όχι ακόμη γιατί συνειδητά όλοι τους κατάλαβαν το λάθος τους αλλά κυρίως διότι κατάλαβαν ότι ο manager τους ξεγέλασε και δεν υπάρχει προοπτική.

Θα τους ξαναδεχόσασταν στην Παράταξή σας;

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ είναι μία δημοκρατική δημοτική παράταξη,  ανοικτή σε όλους όσους πραγματικά θέλουν να βάλουν ένα λιθαράκι στην ανοικοδόμηση του Δήμου Μαραθώνος. Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ δεν χρειάζεται «Φυλάρχους».  Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και τελικά ο Δήμος Μαραθώνος χρειάζεται «Ινδιάνους», με μεράκι και όρεξη για να προωθήσουν το πρόγραμμα μας.

Είναι γνωστό το Πρόγραμμα σας ;

Η Παράταξή μας είχε πάντα Πρόγραμμα. Το ήδη ανανεωμένο πρόγραμμά μας είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί να το πληροφορηθεί και σύντομα θα το θέσουμε σε δημόσια κυκλοφορία. Δεν είναι όμως Πρόγραμμα στατικό. Είναι δυναμικό. Εμπλουτίζεται καθημερινά από τις παρατηρήσεις των προβλημάτων και σε διαβούλευση με τους δημότες και τους κατοίκους της πόλης μας θα διαμορφώσουμε το τελικό μας Πρόγραμμα με ορίζοντα πενταετίας.

Δηλαδή, να συμπεράνουμε από αυτή την απάντησή σας ότι βάζετε πλώρη για τις εκλογές του 2019 ;

Το ταξίδι που ξεκίνησε το 2014 είχε ένα και μόνο προορισμό : την ανασυγκρότηση των δομών της πόλης μας και την αξιοποίηση όλου του έμψυχου δυναμικού της ώστε ο Δήμος Μαραθώνος να γίνει Δήμος – Πρότυπο για όλη την Ελλάδα. Στην πορεία αυτού του ταξιδιού συναντήσαμε δυσκολίες και «φουρτούνες» που μάς εμπόδισαν να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας. Συνεπώς, το ταξίδι συνεχίζεται. Πράγματι, βάζουμε  πλώρη για τις επόμενες εκλογές το 2019, δυναμικά, με το ίδιο όραμα, με τους ίδιους στόχους και με τον ίδιο προορισμό. Για εμένα η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό και να φτιάξουμε επιτέλους την πόλη μας. Μαζέψαμε χρήσιμες εμπειρίες και με εφόδιο αυτές πάμε τώρα πιο δυνατοί στην νέα πρόκληση.

Δηλαδή, πώς κρίνετε την πορεία του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνος έως τώρα ;

Καταρχήν δεν θέλω να κρίνω κανέναν. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι όσοι ασχολήθηκαν και ασχολούνται με τα δημοτικά της πόλης μας θέλουν το καλό το Δήμου. Απλά,  καθένας μας μπορεί να έχει  διαφορετική άποψη για τον τρόπο και τα μέσα που θα φτάσουμε εκεί. Θέλω όμως πολύ συνοπτικά να πω ότι με εξαίρεση κάποιες στιγμές, η πορεία του Καλλικρατικού Δήμου Μαραθώνος χαρακτηρίζεται από στασιμότητα, χωρίς έργα ανάπτυξης, χωρίς ιδέες και χωρίς όραμα. Η δε «περίοδος Ψηνάκη» διακρίνεται από απραξία, επικοινωνιακά τεχνάσματα και αυτοπροβολή του. Η ποιότητα ζωής μας έχει φτάσει στο ναδίρ και η πίκρα και η απογοήτευση των δημοτών μας είναι πλέον έκδηλη.

Τι θα πρέπει κατά την γνώμη σας να αλλάξει?

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αλλάξει πρώτα η λογική και η νοοτροπία αντιμετώπισης των Προβλημάτων. Τούτο βέβαια είναι πάρα πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν έχει ιδέα από οργάνωση και εμπειρία σε διαχείριση κρίσεων. Σήμερα δυστυχώς, ο κ. Ψηνάκης περιμένει να του πούνε τι πρέπει να κάνει, καθώς ο ίδιος δεν έχει κυριολεκτικά «ιδέα» της καθημερινότητας των δημοτών και των προβλημάτων του Δήμου. Αυτό κατ’  εμέ είναι απαράδεκτο. Είναι σπατάλη παραγωγικού χρόνου για την οποία  οι Δημότες μας δεν φταίνε σε τίποτα. Τα προβλήματα χρονίζουν και δεν επιλύονται. Ο κ. Ψηνάκης θα μπορούσε κάλλιστα να μας ζητήσει να του προτείνουμε λύσεις. Γι΄ αυτό είμαστε εδώ. Εμείς έχουμε τις λύσεις και μπορούμε να τις δώσουμε.

Πώς βλέπετε τις  επενδύσεις για τις οποίες γίνεται τελευταία πολύς λόγος στον Μαραθώνα?

 Ο κ. Ψηνάκης προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να εκμεταλλευτεί κάθε έργο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ενώ, βαφτίζει όλους αυτούς που ακόμη και τυχαία συναντά μπροστά του σε «φίλους» του που θέλουν να «επενδύσουν». Κανείς όμως από όλους αυτούς δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια δήλωση επίσημα για σχέδια και επενδύσεις. Πρέπει να είμαστε πολύ σοβαροί στο θέμα των μελλοντικών επενδύσεων. Κανένας δεν θα έρθει εδώ να επενδύσει όταν απέναντι του δεν έχει ένα αξιόπιστο συνομιλητή. Και με λύπη μου λέω ότι δυστυχώς ο κ. Ψηνάκης μόνο αξιόπιστος δεν είναι. Αυτό που προέχει για εκείνον είναι η αυτοπροβολή του. Μπορεί να κάνει τα πάντα γι΄ αυτήν. Σκαρφαλώνει σε μπουλντόζες και λεωφορεία, ανεβαίνει σε αερόστατα.... Ποιός όμως σοβαρός επιχειρηματίας μπορεί αλήθεια να τον πάρει στα σοβαρά με όλα αυτά που κάνει ; Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον στις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του μαζί τους να είναι σοβαρός ως Δήμαρχος. Αλλά «η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια».

Έλαβε ωστόσο ένα 53% στις εκλογές το 2014..

Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο πράγματι. Ο καταβελημένος κόσμος του Δήμου Μαραθώνα άκουσε και πίστεψε τα λόγια του Μάνατζερ... Βασικά ο κόσμος θεώρησε ότι ο κ. Ψηνάκης θα είχε τις δυνατότητες να φτιάξει τον Δήμο. Δεν κακίζω τον κόσμο. Ήταν απελπισμένος, ήταν απογοητευμένος. Ήθελε να πιστέψει σε κάτι το «διαφορετικό». Τώρα όμως ξέρει. Ξέρει καλά ότι αυτό που λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της παράταξής σας και τα δικά σας προσωπικά ;

Καθημερινά γίνομαι αποδέκτης αιτημάτων του κόσμου για συσπείρωση και κινητοποίησηση. Συγκινούμαι δε ιδιαίτερα από τις καθημερινές εκδηλώσεις  αγάπης και συμπάθειας από τον κόσμο του Δήμου Μαραθώνος. Γι΄  αυτόν ακριβώς τον λόγο οι συνεργάτες μου και εγώ βρισκόμαστε σε ένα στάδιο εντατικής προετοιμασίας για την πρώτη μεγάλη μας εκδήλωση μετά τις εκλογές του 2014, που θα πραγματοποιηθεί φέτος τον Ιούλιο. Κάνουμε επανεκκίνηση με φουλ τις μηχανές !

Συνεπώς, να αναμένουμε «θερμό» καλοκαίρι ;

Προφανέστατα ! Η ανοχή μας τελείωσε. Ξεκινάμε δυνατά, με όραμα να ανατρέψουμε την κατάσταση για να αποτρέψουμε τα χειρότερα ! Καλώ δε από την Εφημερίδα σας όλους τους δημότες της πόλης μας σε «γενική επιστράτευση». Δεν περισσεύει κανείς. Δεν συγχωρούνται άλλα λάθη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειράματα. Τα χρόνια περνούν και ο χρόνος χάνεται. Όσοι την τελευταία φορά πειραματίστηκαν και τάχθηκαν με τον κ. Ψηνάκη, βλέπουν σήμερα τα καταστροφικά αποτελέσματα του πειράματος αυτού. Ο τόπος μας χρειάζεται ανθρώπους από τα σπλάχνα του για να πάει μπροστά. Αλεξιπτωτιστές όπως ο κ. Ψηνάκης μόνο στασιμότητα θα φέρουν πάλι. Ποιος όμως έχει αλήθεια το δικαίωμα να ξαναπαίξει «κορώνα – γράμματα» την τύχη της πόλης μας ; Νομίζω κανένας. Είμαι βέβαιος ότι αυτή την φορά είμαστε όλοι πιο «διαβασμένοι».

Κύριε Χατζηγιάννη σας ευχαριστώ πολύ.

Και γω σας ευχαριστώ κύριε Ζουγανέλη.

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή