Παγίδας Δημήτρης ένας από τους μεγάλους παίχτες της παλιάς σχολής στον πάγκο της ομάδας Μπάσκετ του Μ.Ε.Σ.Μ.Α!

Αλλαγή πορείας κάνει ο σύλλογος Μ.Ε.Σ.Μ.Α μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και με μπροστάρη το νέο Πρόεδρο και παίκτη Γιώργο Κοτταρίδη ο οποίος ως νέος άνθρωπος προσπαθεί να φέρει νέο αέρα στην ομάδα και να δώσει έμφαση στις υποδομές. Ο ίδιος δηλώνει: «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε για τον σύλλογό μας με πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω της ξαφνικής και χωρίς προειδοποίηση έξωσής μας από το κλειστό γυμναστήριο της αφετηρίας του Μαραθωνίου δρόμου.» 

Τώρα είμαστε σε συνεργασία με τον νέο Δήμαρχο να βρούμε λύση στο θέμα γηπέδου. Η νέα διοίκηση έχει κάνει ένα πρόγραμμα πενταετίας για την ανάπτυξη του συλλόγου το οποίο βασίζεται σε 2 πυλώνες:

  1. Την άμεση λύση στο γηπεδικό πρόβλημα για τον ιστορικότερο σύλλογο της περιοχής.
  2. Την ανάπτυξη και αύξηση όλων των αθλητικών και πολιτιστικών τμημάτων και την προσέλκυση νέων αθλητών.

 Ειδικά για την επίτευξη του δευτέρου, πήραμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις και μια από αυτές ήταν να αναλάβει όλα τα τμήματα μπάσκετ ο Δημήτρης Παγίδας ώστε να ξεκινήσουμε να χτίζουμε ξανά τα τμήματα υποδομών από την αρχή.

 

Τί να πρωτοπείς για τον Δημήτρη Παγίδα. Βασικός συντελεστής της κούρσας του Παπάγου από τις μικρές κατηγορίες της ΕΣΚΑ στην Α1 για 7 χρόνια και στον τελικό κυπέλου με τον ΑΡΗ. Ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία, γνώστης του αντικειμένου, θεωρείται από τους κορυφαίους γηγενής παίκτες ο οποίος έγινε πετυχημένος προπονητής.

 

Σε μία συζήτηση μέσα στο γήπεδο πριν την προπόνηση τον ρωτήσαμε:

Πως είδες τα τμήματα του Μαραθώνα που ανέλαβες ;

Η εικόνα δεν ήταν καλή, πρώιμο αθλητικό στάδιο, ολιγομελή τμήματα ακαδημιών, λίγοι αθλητές, έλλειψη οργάνωσης. Το καλό είναι ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι στο διοικητικό συμβούλιο με όρεξη για δουλειά που βοηθάνε πολύ.  Χρειαζόμαστε όμως και την συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, καταστημάτων, χορηγών.

Έχεις περάσει από πολλά γήπεδα και έχει coatchαρει μεγάλες ομάδες. Πως επηρεάζει η έλλειψη κλειστού γηπέδου την τοπική κοινωνία του Μαραθώνα;
Το ότι κάνουμε προπονήσεις, όπως κάνουμε είναι ηρωική προσπάθεια. Χρειαζόμαστε στήριξη της Δημοτικής Αρχής σε αυτό, όταν μπούμε σε κανονικό κλειστό γήπεδο όλος ο Μαραθώνας θα αλλάξει. Το έχω περάσει από ομάδες που δεν είχανε κλειστό και μόλις αποκτήσανε υπήρξε απίστευτη εξέλιξη, ανέβηκαν κατηγορίες, βγήκανε ταλέντα.

Ποιο είναι το πλάνο σας για την συνέχεια;
Καταρχήν δώσαμε έμφαση στις ακαδημίες, να στελεχώσουμε με αθλητές όλα τα τμήματα των μικρών ηλικιών. Οι ακαδημίες από 15 παιδιά μέσα σε δύο μήνες έχουν φτάσει 42 και συνεχίζουμε. Η ανδρική ομάδα βρίσκει ρυθμό. Πρόσφατα είχαμε τις πρώτες μας δύσκολες νίκες, και στο δεύτερο γύρο θα έχουμε καλύτερο πρόσωπο. Τα παιδιά διψούσανε για αθλητισμό και χρειάζονταν καθοδήγηση. Σκοπός είναι να αλλάξουμε νοοτροπία, να περάσουμε κουλτούρα αθλητισμού και να ανεβάσουμε τον Μαραθώνα στις ανώτερες κατηγορίες.

Ήσουν πολύ σημαντικός παίκτης της Α1 έφτασες την ομάδα ΠΑΠΑΓΟΥ πολύ ψηλά, ποια είναι η διαφορά του τότε με το σήμερα;
Τότε παίζαμε περισσότερο φιλότιμο μπάσκετ με μυαλό, καλύτερη τεχνική περισσότεροι γηγενής παίκτες από τις ακαδημίες. Δεν πρόκειται να ξαναπεράσει Γκάλης, Γιαννάκης κ.α. Οι ομάδες τώρα βάζουν στόχο να διακριθούν στην Ευρώπη και δεν τους νοιάζει με ποιους θα παίζουν. Χρειάζεται να δοθεί έμφαση στις υποδομές και τις ακαδημίες να προσπαθήσουμε να βγάλουμε περισσότερους «ντόπιους» αθλητές, αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος.

 

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή