Συνέντευξη στη Μαρία Δρόσου 

O Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) ιδρύθηκε το 1992 από τους Δήμους Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Βριλησσίων, Μελισσίων και τις Κοινότητες Πεντέλης, Νέας Πεντέλης και Εκάλης. Σταδιακά προστέθηκαν και άλλα μέλη ώστε το 2010 ο Σύνδεσμος έφτασε να αριθμεί 23 Δήμους και Κοινότητες.

Έντυπη Έκδοση

Γράφει ο Σπύρος Παππάς

Ο Δήμος Μαραθώνος χρειάζεται, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, σταθερότητα, όραμα και προοπτική.Η φυσιογνωμία του Δήμου, το μέγεθος, η γεωγραφική του θέση, οι ανάγκες του και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης της περιοχής μας, δημιουργούν άμεσα την ανάγκη μιας σύγχρονης οργάνωσης και λειτουργίας του,η οποία κρίνεται απαραίτητη και η οποία θα πρέπει να εξυπηρετεί: 

Γράφει η Μαρία Δ. 

Ξέρω ότι το φαγητό είναι μια αγαπημένη συνήθεια και λατρεύω όταν βρίσκω μια καλή κουζίνα που σέβεται πρωτίστως το στομάχι των παιδιών μου και κατόπιν τα χρήματα που διαθέτω λίγα ή πολλά δεν έχει σημασία.

Καλοκαίρι, και εκείνη την ημέρα η παρέα είχε διάθεση για μπύρα (σπάνια να έχει για κάτι άλλο διάθεση με αυτή τη ζέστη), εγώ ωστόσο ως γνωστό σπασικλάκι είπα θα συνοδεύσω με αναψυκτικό αφού ανέκαθεν δεν είχα καμία αγάπη στο αλκοόλ. Ψάχνοντας το πού θα βρούμε το καλύτερο συνοδευτικό μπύρας και φυσικά οι «ειδικοί» της παρέας πολύ απαιτητικοί, δεν δέχονταν τίποτε λιγότερο από ένα αυθεντικό καυτερό που όμως να μην ενοχλήσει και το στομάχι γιατί είμαστε και κάποιας ηλικίας (μικρής εννοώ, μη πάει ο νους σου αλλού…)

Ψάχνοντας και ρωτώντας – αφού έχουν αναθέσει όλοι σε εμένα το ψάξιμο καθώς θεωρούν ότι είμαι καταπληκτικό ψαχτήρι, πολύ δίκαιος τίτλος ωστόσο αν αναλογιστείς ότι ουσιαστικά ότι ακόμη και τα πράγματα που χάνω στο σπίτι πιο πιθανό είναι να τα βρω εγώ (αφού μόνο εγώ ψάχνω).

Chilli con Carne-Τι είναι

Ρωτώντας λοιπόν ανακάλυψα ότι ένα ιδιαίτερο και καταπληκτικό συνοδευτικό μπύρας είναι το chilli con carne, μεξικανικής προέλευσης με το γνωστό σε όλους τσίλι και ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας. Κατόπιν έμαθα ότι είναι και ένα από τα αγαπημένα πιάτα του Jamie Oliver (λες και αν δεν ήταν η παρέα δεν θα σήκωνε πιρούνι να δοκιμάσει!!).

Πώς φάνηκε στην παρέα

Βρήκαμε το καλύτερο στη Νέα Μάκρη που ενδεχομένως θα ζήλευε και Μεξικάνος και καθίσαμε. Οι μπύρες ξεκίνησαν να ρέουν παγωμένες και τα πιάτα στο τραπέζι πλήθαιναν. Εγώ παρόλο που δεν είμαι του ποτού, δοκίμασα το περιβόητο chilli con carne κάπως διστακτικά αφού θεώρησα ότι τουλάχιστον θα χρειαστώ 3 μπουκάλια νερό για να συνέλθω. Η γεύση μεστή και τόσο όσο έπρεπε για να θέλω να συνεχίσω να τρώω αλλά να νιώθω και την πικάντικη λεπτομέρεια στον ουρανίσκο μου. Κρέας σιγοβρασμένο σε κόκκινη σάλτσα με τσίλι, υπέροχα συνδυασμένο με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά του και λιωμένο τσένταρ στην κορυφή συνοδευόμενο από τραγανό καλαμποκόψωμο.

Δεν χρειάζεται να σου αναφέρω αγαπητέ Αναγνώστη ότι η παρέα (ειδικοί στην κατανάλωση μπύρας και με απόλυτα απαιτητικούς ουρανίσκους) με συνεχάρη για ακόμη μια φορά κι εγώ καμάρωνα για την «ανακάλυψή» μου αυτή.

Που

Καθόλου παράξενο να μη σου φανεί ότι το καλύτερο Chilli con Carne στη Νέα Μάκρη το βρήκα που αλλού στο Vale Salsa! Ξέρω ότι θα θεωρήσεις ότι για κάποιο λόγο ευνοώ το συγκεκριμένο κατάστημα. Κι όμως ο λόγος που μοιράζομαι τις εντυπώσεις μου για οτιδήποτε, είναι γιατί θεωρώ ότι αξίζει να τις μάθεις, όπως θα ήθελα να τις μοιραστείς κι εσύ μαζί μου. Τα καλά πρέπει πάντα να τα μοιραζόμαστε. Θεωρώ πλέον δεδομένο ότι η συγκεκριμένη κουζίνα δημιουργεί μοναδικά διεθνή πιάτα σε γεύσεις καλύτερες ίσως και από τις αυθεντικές αφού αναζητά συνεχώς την καλύτερη σε ποιότητα και αυθεντικότητα συνταγή που περνά πρώτα από ατέλειωτες δοκιμές για να καταλήξει τέλεια στο πιάτο που έρχεται μπροστά μου!

Τιμή:

Η τιμή παίζει πάντα τον ρόλο της και μέχρι τώρα το Vale Salsa δεν με έχει απογοητεύσει ούτε σε αυτόν τον τομέα. Η μερίδα είναι στα 8€ και μπορούν να την μοιραστούν άνετα 2 άτομα ως συνοδευτικό της μπύρας τους ή να απολαύσει ο καθένας ως ένα χορταστικό γεύμα.

Χώρος:

Παρόλο που το κατάστημα κάνει διανομές θα σου πρότεινα το συγκεκριμένο πιάτο να το δοκιμάσεις εκεί και να δεις το καταπληκτικό στήσιμο του πιάτου. Η γεύση του ξεκινάει με το που το δεις.

Για περισσότερες πληροφορίες/παραγγελίες/κρατήσεις επικοινώνησε με το κατάστημα στο 2294091116 και όταν το δοκιμάσεις περιμένω να μου στείλεις, όπως κάνεις κάθε φορά αγαπητέ Αναγνώστη, για να μου πεις αν συμφωνείς ή όχι μαζί μου.

Θα σου γράψω κάποια στιγμή και πού θα φας το καλύτερο γιαουρτλού κεμπάπ αλλά αν ωστόσο έχεις δοκιμάσει εσύ ήδη κάποιο και θεωρείς ότι θα είναι καλύτερο από την πρόταση μου θα χαρώ να το μάθω. Στείλε μου μήνυμα ή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και ενημέρωσέ με για ιδιαίτερες γεύσεις που έχεις δοκιμάσει.

Μέχρι την επόμενη φορά: Καλή Όρεξη!

Ακόμη ένα περιστατικό με τραυματισμό παιδιού που από θαύμα όπως ενημερώνουν οι γονείς δεν εξελίχθηκε σε μοιραίο. 

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η πρώτη διανομή του προγράμματος για την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ανατολική Αττική.

Νέα Δυνατότητα. Επέλεξε το θέμα που σε ενδιαφέρει στο εξώφυλλο και κάνε κλικ σε αυτό για να πας κατευθείαν στη σελίδα του θέματος. 

O Νίκος Χατζηγιάννης μιλάει στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στον κ. Σαντοριναίο για το φλέγον θέμα του Χυτά. 

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές και μαθήτριες του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και δια βίου μάθησης Hello Ραφήνας κατάφεραν 100% επιτυχία στις εξετάσεις Γαλλικών. 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Αναβλήθηκε ο χθεσινός «απολογισμός» της δημοτικής αρχής του Μαραθώνα καθώς προκλητικά δεν παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση ούτε ο Δήμαρχος αλλά ούτε και οι δημοτικοί του σύμβουλοι με εξαίρεση τους Π. Αλεξανδρή, Αν. Παππά και Λ. Ρίζου (και φυσικά του προέδρου του ΔΣ Αιμ. Ρεΐσογλου).

Ενηλικιώθηκαν τα Βελερεφοντεια έκλεισαν τα 18!

Σελίδα 10 από 163

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή