Ediorial Τεύχος 2

Οι εκλογές και η καθημερινότητα

Σε αυτές τις Εκλογές ελπίζουμε να μην υπάρξουν πάλι επιλογές απαξίωσης της πολιτικής όπως αυτές του περασμένου Μάη

Το μήνυμα ελήφθη. Βλέποντας το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας να γίνεται ανάρπαστο από τα σημεία διανομής του και να αγκαλιάζεται με τόση θέρμη από τους συμπολίτες μας, μπήκαμε άμεσα στο πνεύμα για το πόσο αυξημένες είναι πλέον οι ευθύνες μας στην όλη αυτή δυναμική συλλογική εκδοτική μας προσπάθεια στο να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς σας και να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο το «κενό» που υπάρχει σήμερα στην ενημέρωσή σας.

 

Η έκδοση του δεύτερου φύλλου μας συμπίπτει χρονικά με τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών και ως εκ τούτου ένα μέρος της ύλης της εφημερίδας μας αναφέρεται και σε διάφορα ενδιαφέροντα εκλογικά θέματα, δίνοντας παράλληλα και τη δυνατότητα σε όσους υποψήφιους βουλευτές της εκλογικής μας περιφέρειας μπορέσαμε να έλθουμε σε επαφή, να γνωριστούν καλύτερα μαζί σας.

Από την άλλη μεριά όμως τα προβλήματα της καθημερινότητας στην πόλη μας τρέχουν με γοργούς ρυθμούς κάτι που μας κάνει να είμαστε σε καθημερινή ετοιμότητα για να σας ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα. Οι λακκούβες στους δρόμους αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, τα σκουπίδια στους περισσότερους δρόμους μένουν αμάζευτα για περισσότερο από μια βδομάδα, και λάμπες του δημοτικού φωτισμού για καιρό καμένες και σπασμένες. Ακόμα πολλοί δρόμοι παραμένουν ολοσκότεινοι και περιοχές χωρίς νερό για αρκετές ημέρες. Και τόσα άλλα. Με μια Δημοτική Αρχή που δεν δείχνει ακόμα ικανή να δώσει τις λύσεις, τον Δήμαρχο να κάνει 15ήμερες διακοπές στην Ελβετία, τους συνεργάτες του να παραιτούνται ο ένας ύστερα από τον άλλον και όσοι παραμένουν, οι περισσότεροι να ψάχνονται μη έχοντας εμπειρία ή ικανότητες διοίκησης.

Και μέσα σε αυτό το όμορφο περιβάλλον καλούμαστε όλοι μας να επιλέξουμε και την επόμενη κυβέρνηση της χώρας μας. Κομματικά αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας ίσως να μην έχει και μεγάλη σημασία για τους περισσότερους. Ελπίζουμε όμως η όποια επιλογή του κάθε συνδημότη μας να μην γίνει με την ίδια λογική απαξίωσης της πολιτικής όπως αυτή του περασμένου Μάη με τη γνωστή επιλογή στον Δήμο μας. Για τον απλό λόγο ότι άλλο πράγμα είναι να μην σου αρέσει η πολιτική ενός κόμματος ή ενός Δημάρχου, οπότε ψηφίζεις κάποιο άλλο κόμμα ή κάποιον άλλον Δήμαρχο που πιστεύεις ότι είναι κοντά σ ΄αυτά που εσύ πρεσβεύεις ή ότι είναι ικανότερος από τον προηγούμενο, και άλλο πράγμα να καταλήγουμε με απαξιωτική διάθεση σε κάποιους δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους καλλιτεχνικούς manager και τηλεπερσόνες.

Σε μια πολιτισμένη χώρα και σε έναν λαό με ιστορία αιώνων, σε καμιά περίπτωση δεν του αξίζει να κυβερνάται κατά κύριο λόγο από τα πρωινάδικα και τα reality, τους αστρολόγους, τους μαγείρους, τους χορευτές και τον κάθε ένα που μας βάζουν καθημερινά τα κανάλια μέσα στα σπίτια μας. Εκτός και αν δυστυχώς έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι «ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζει».

 

Καλή φώτιση λοιπόν και καλή ψήφο…

Rate this item
(0 votes)

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή