Editorial

Editorial (4)

Ακόμα αναρωτιέσαι γιατί το Survivor είναι τόσο επιτυχημένο; Ναι για εσένα λέω που είσαι ο μόνος από τους φίλους σου που έχεις ελεύθερα τα βράδια σου μετά τις 21.00. Εσύ που αν καταφέρεις να βρεις παρέα εκείνη την ώρα είναι μάλλον γιατί του χάλασε η τηλεόραση...

Η εφημερίδα ΖΩ γίνεται δύο ετών και το γιορτάζει με ένα ξεχωριστό τρόπο.

Οι εκλογές και η καθημερινότητα

Σε αυτές τις Εκλογές ελπίζουμε να μην υπάρξουν πάλι επιλογές απαξίωσης της πολιτικής όπως αυτές του περασμένου Μάη

Το μήνυμα ελήφθη. Βλέποντας το πρώτο φύλλο της εφημερίδας μας να γίνεται ανάρπαστο από τα σημεία διανομής του και να αγκαλιάζεται με τόση θέρμη από τους συμπολίτες μας, μπήκαμε άμεσα στο πνεύμα για το πόσο αυξημένες είναι πλέον οι ευθύνες μας στην όλη αυτή δυναμική συλλογική εκδοτική μας προσπάθεια στο να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς σας και να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο το «κενό» που υπάρχει σήμερα στην ενημέρωσή σας.

Σε μια εποχή που το internet κυριαρχεί, η κάθε είδηση, το κάθε νέο, όπου και αν συμβαίνει, σερβίρεται ζεστό στο …laptop μας, ακόμα και στο κινητό μας, μέσα από άπειρες ιστοσελίδες και blogs, εμείς αποφασίσαμε να βγάλουμε μια νέα εφημερίδα με την παραδοσιακή της μορφή.

Σε ρωτάει βέβαια ο άλλος. Καλά, είναι εποχή για τέτοια; Βλέπεις πολλούς στις καφετέριες και στα καφενεία να διαβάζουν εφημερίδες; Με το που μπαίνει κάποιος μέσα, το πρώτο πράγμα που ρωτάει τον σερβιτόρο είναι ο κωδικός του Wi-Fi.

Δεν έχεις άδικο, του απαντάς, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Όχι πως παραμένουμε παραδοσιακοί, το αντίθετο, αλλά όλοι όσοι ζούμε σε μια μικρή πόλη,θέλουμε σίγουρα να μαθαίνουμε τα νέα, να ενημερωνόμαστε για ό,τι γίνεται από την τοπική εφημερίδα της πόλης μας. Καλά τα site και τα blogs αλλά πώς να το κάνουμε, μια εφημερίδα έχει άλλη αίγλη.

Βέβαια, όχι πως δεν θα το παίξουμε και ηλεκτρονικά, μιας και σε λίγες μέρες, όσοι θέλουν μπορούν να μας βρίσκουν στο www.zwanatolika.gr και να διαβάζουν από την ολοκαίνουργια  ιστοσελίδα μας ό,τι καθημερινά συμβαίνει στη Νέα Μάκρη, στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό στον Βαρνάβα και  στους Δήμους Παλλήνης , Ραφήνας, Σπατών  .   

Δε ξέρω αν η ιδέα της γέννησης αυτής της εφημερίδας που κρατάτε πλέον στα χέρια σας αποδειχτεί όντως καλή, εμείς πάντως είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αλλά από τη στιγμή που μας μπήκε στο μυαλό και το κουβεντιάσαμε κανα δυο ώρες σε ένα σπίτι κάπου ψηλά στο Γεροτσακούλι, ανάμεσα σε ένα Black Label και ξηροκάρπια, αυτό ήταν. Μας κόλλησε!

Γιατί όμως «Ζω»; Για τον απλούστατο λόγο ότι πρόκειται για μια εφημερίδα που κυκλοφορεί στον Δήμο μας και θα γράφει αποκλειστικά θέματα που αφορούν την πόλη που ζούμε.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες που ακολουθούν θα διαπιστώσετε ότι επιθυμία μας είναι να προσεγγίσουμε την έννοια «Τοπικός Τύπος» με μια πρόταση διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Θα διαπιστώσετε ότι επιθυμία μας είναι να φτιάξουμε απλά μια εφημερίδα της πόλης.

Μια εφημερίδα που θα καταγράφει και να διερευνά γεγονότα, μια εφημερίδα που θα σκιαγραφεί πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας, μια εφημερίδα που θα προσεγγίζει τα πάντα με μια μετριοπαθή και αισιόδοξη διάθεση, γνωρίζοντας βέβαια και πάνω απ’ όλα ότι μοναδικός κριτής της, όπως και για κάθε έντυπο, θα είναι ο ίδιος ο χρόνος και φυσικά εσείς ,οι αναγνώστες μας .  

 

 

Facebook Fanpage

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή