Η ομάδα μας  Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά - Προβαλίνθου συμμετείχε για ακόμη μια φορά στο Athens Flying Week 2018 στην Τανάγρα στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται δημότης του Δήμου Μαραθώνος που προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου. 

Σε αστοχία υλικού απέδωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης το μπλακ άουτ που βύθισε στο σκοτάδι για αρκετές ώρες χθες πολλές περιοχές στην Αττική.

Μετά την εγκατάσταση των σταθμών μέτρησης ποιότητας του αέρα την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα του rpsos.gr έχει στα χέρια της τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έχουν ήδη γίνει για την ποιότητα του αέρα που εισπνέουν όλοι όσοι μένουν και εργάζονται στην περιοχή.

Η μετρήσεις μας πραγματοποιήθηκαν σε 3 διαφορετικά στάδια. Στην περίπτωση άπνοιας, έντονων ανέμων και εν ώρα εργασιών. Να συμπληρώσουμε επίσης ότι τα όργανα ρυθμίστηκαν για μετρήσεις μικροσωματιδίων διαμέτρου PM 2,5 και PM 10, μεγέθη που συνδέονται άμεσα με την υγεία του αναπνευστικού μας συστήματος. Για τα μεν ΡΜ 10 η ημερήσια οριακή ανώτατη τιμή συγκέντρωσης είναι τα 50 μgr/m3, ενώ για τα ΡΜ 2,5 η ημερήσια ανώτατη τιμή στόχος τα 25 μgr/m3.

ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ οι τιμές μικροσωματιδίων μέσα στη Ραφήνα και στη Διασταύρωση.

Κατά τις πρώτες ημέρες των μετρήσεων διαπιστώθηκε χαμηλή συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος, της τάξης των 19,6μgr/m3 (PM 10) και 6,72 μgr/m3 (PM 2,5). Στην περιοχή της Διασταύρωσης Ραφήνας, οι τιμές ήταν κάπως πιο αυξημένες της τάξης των 24,0 μgr/m3 (PM 10) και 9,2μgr/m3 (PM 2,5).

Την Δευτέρα θα υπάρχουν και τα αποτελέσματα των μετρήσεων (σειρά τριών 24ώρων) από τους σταθμούς μέτρησης στο Κόκκινο Λιμανάκι καθώς η εγκατάσταση αυτού του σταθμού έγινε μετά την ρευματοδότηση της περιοχής που πραγματοποιήθηκε στις 16 Αυγούστου.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ οι τιμές όταν επικρατούν έντονοι άνεμοι.

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε όταν επικρατούσαν άνεμοι 5 μποφόρ και πάνω. Πιο συγκεκριμένα οι μετρήσεις που λήφθηκαν εντός των ρεμάτων, αλλά και σε σημεία όπου ο άνεμος ανέπτυσσε υψηλές ταχύτητες έφτασαν τα 55 μgr/m3 (PM 10) και 28 μgr/m3 (PM 2,5). Είναι λογικό ότι σε ημέρες και ώρες νηνεμίας, τα μικροσωματίδια κατακρημνίζονται στο έδαφος και η ατμόσφαιρα καθαρίζει. Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει εντελώς εάν υπάρξει βροχόπτωση

 

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ τιμές μικροσωματιδίων εν ώρα εργασιών.

Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις τις ώρες που εργάτες έκοβαν και κλάδευαν δέντρα, όπως και τις ώρες που φορτηγά μάζευαν από το δρόμο τους όγκους των κλαδιών. Οι τιμές σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν έως και 10 φορές υψηλότερες των αποδεκτών ορίων, της τάξεως δηλαδή των 336μgr/m3 (PM 10) και 141 μgr/m3 (PM 2,5). Αυτό σημαίνει ότι όταν γίνονται εργασίες τα παιδιά θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να απομακρύνονται, ενώ οι ενήλικες θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φορούν μάσκες.

Καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, κάνουν στρατιώτες.

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους

Πυρόπληκτος στο Μάτι αναφέρει οτι του κατάσχεσαν το επίδομα των 5.000€ που έλαβε μετά την ολοσχερή καταστροφή της οικίας του: 

Δείτε το βίντεο από το 40:00 και μετά.  

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 χρονών ο Παναγιώτης Αργυτάκης, ο άνθρωπος που είχε συνδέσει τη ζωή του με το πολιτιστικό πάρκο της Νέας Μάκρης και το κυλικείο της ΚΕΔΜΑ Δήμου Μαραθώνα.

Άνθρωπος με χαμόγελο με ιδιαίτερη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και συμμετοχή στα κοινά.

Η εφημερίδα εκφράζει θερμά συλληπητήρια, ενώ τα συλληπητήριά της εκφράζει με επιστολή και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του Κινήματος Αλλαγής.

Η κηδεία θα γίνει στις 17.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Μαραθώνας, 10/08/2018 Αρ. πρωτ.: ΕΞ/ΜΑΡ/2154

 «Λήψη έκτακτων μέτρων πρόληψης λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς»

Facebook Fanpage

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
 
Για την δημοσίευση άρθρου, Δελτίου Τύπου, ενημέρωσης, παραπόνου κλπ. επικοινωνήστε με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
Τηλ.: 2103009878
Κιν.: 6947916568 
Viber: 6947916568
Κύλιση στην Αρχή