Με 70 ψήφους σε σύνολο 83 παρόντων Περιφερειακών Συμβούλων

Νέος Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Γιάννης Σμέρος σε ειδική συνεδρίαση την Πέμπτη. Η υποψηφιότητα του αποτέλεσε την ομόφωνη πρόταση της παράταξης «Αττική», η οποία υποστηρίχτηκε από το σύνολο σχεδόν της Αντιπολίτευσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: Συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Αττικής ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της περιοχής.

Μια επιβεβλημένη ενέργεια που πραγματοποιείται από τη Δημοτική Αστυνομία στο πλαίσιο της διαφύλαξης του δημόσιου χώρου.

Κύριε Δήμαρχε,
Πράγματι το γεγονός το οποίο διαδραματίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο είναι θλιβερό και ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι είμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής βίας.
Εμείς ως νέοι θέλουμε να εκφράσουμε και εγγράφως τη δυσαρέσκεια και την αποδοκιμασία μας. Όπως καλά γνωρίζετε πάντα προσπαθούμε να διαδηλώσουμε για τα αιτήματα μας με τρόπο ειρηνικό. Ωστόσο κάποιοι «καλοπροαίρετοι» προσπάθησαν να το αμαυρώσουν. Όπως ήδη γνωρίζετε τα φαινόμενα απατούν. Την δημόσια κατακραυγή σας θα ήταν καλύτερο να την εκφράσετε αν ήσασταν και ο ίδιος εκεί και βλέπατε τα γεγονότα από κοντά, γιατί μάλλον δεν σας πληροφόρησαν σωστά και όπως καλά ξέρετε τα ΜΜΕ μπορούν να λένε ότι τους βολεύει. Είναι μεγάλο το χάσμα ανάμεσα στο φαίνεσθαι και το είναι. Ο τρωικός πόλεμος έγινε μονάχα για μία οπτασία.
Καθημερινά αποδεικνύουμε το ήθος και την καλλιέργεια μας προσπαθώντας πάντα να βελτιωνόμαστε. Όσοι λοιπόν δεν το βλέπουν εθελοτυφλούν. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως είστε ένας εξ αυτών. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την σπουδαία πανελλήνια πρωτοβουλία σχολείων του Μαραθώνα για τον εορτασμό με αφορμή τη παγκόσμια ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, στον οποίο έλαβαν μέρος πολλοί συμμαθητές μας και δυστυχώς δεν δώσατε το παρών.
Μας λυπεί το γεγονός ότι αντί να σας έχουμε δίπλα μας σας έχουμε απέναντι μας και μάλιστα διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Όλοι όσοι ήμασταν εκεί, που σε αντίθεση με ότι αναφέρατε δεν ήμασταν δεκαπέντε άτομα άλλα ξεπερνούσαμε τους διακόσιους, έχουμε άποψη για το τι πραγματικά έγινε και είναι πολύ διαφορετική από αυτή που εκφράσατε εσείς δημοσίως.
Κλείνοντας να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν σταματάμε τον αγώνα μας ενάντια στην λειτουργία του σκουπιδότοπου ΧΥΤΥ / ΟΕΔΑ Γραμματικού, μέχρι την τελική νίκη. Αγωνιζόμαστε έμπρακτα, με δράσεις και κινητοποιήσεις γιατί οι επιλογές είναι δύο:
ΔΡΑΣΗ ή ΑΔΡΑΝΕΙΑ
Εμείς επιλέγουμε την δράση, ΕΣΕΙΣ;;;

Δυστυχώς δεν περιμέναμε μια τέτοια στάση από εσάς!!!
Νεολαία Μαραθώνα

Αύριο Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 10:00 με νέα αφετήρια το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, θα διεξαχθεί πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ ΟΕΔΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ 

71 Δήμοι χρηματοδοτήθηκαν με 88,6 εκατ.€ από το ΕΣΠΑ, για αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμό των διαρροών.Ικανοποιήθηκαν  όλες οι ώριμες προτάσεις των Δήμων. Ο Δήμος  Μαραθώνα πάλι απουσίαζε  ακόμη και από τον πίνακα υποψηφίων. Δηλαδή δεν ζήτησε χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου και  τις διαρροές. Ο Δήμαρχος Ψηνάκης αποτυγχάνει πλήρως, ακόμα και στα βασικά.

Την έγκριση τριών ακόμα έργων της Ανατολικής Αττικής αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου, μετά από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Facebook Fanpage

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρα συνεργατών και αναγνωστών, τα οποία δημοσιεύονται με ευθύνη του συντάκτη του άρθρου κάθε φορά, και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές.
Κύλιση στην Αρχή